Välkommen!

Kul att du hittat hit och vill vet mer om slöjden på Sandgärdskolan eller slöjd i allmänhet. Här finns det filmer, idéer, tips och annat som kan vara bra att veta när du skall slöjda. Jag hoppas att du kan se denna webbplats/blogg som en kunskapsbank dit du kan ta dig om du vill ha hjälp. Du kan kolla på instruktioner inför en lektion för att vara helt förberedd och kunna sätt igång direkt. Du kanske vill ha någon idé eller lite tips på hur du skall gå vidare. Förutom instruktionsfilmer och andra hjälpmedel för slöjden publiceras även filmer och bilder från elevernas slöjdarbete här. Så om du slöjdar eller bara är allmänt intresserad kan du säkert hitta en del intressant här.

Jag som byggt upp denna webbplats/blogg heter Leif Blomqvist och är slöjdlärare på Sandgärdskolan och tidigare jobbade jag Särlaskolan. Du kan nå mig med hjälp av kontaktformuläret. Om du vill kan du kolla in på min andra blogg där jag skriver om allt som rör sig i mitt huvud: http://slojdlararen.wordpress.com/. Jag håller på att bygga upp en annan sida som kommer vara dig till hjälp i slöjden. Även om den är under uppbyggnad så får du gärna titta på den. Du hittar den på http://slojdlararen.com

Skulle du se något som saknas så skriv en kommentar så jag får reda på det. Sidan är under ständig utveckling och jag tar tacksamt emot åsikter och idéer. 

Välkommen in i slöjdsalen! /Leif

 

18 tankar om “Välkommen!

  • Tack för de värmande orden:-) Jag började faktiskt denna terminen och testar mig fram. Jag var inne på din blogg idag som du märkte. Hittade dit via det flippade klassrummet på fb. Det skall bli spännande att följa ditt arbete med bloggen, bedömning för lärande (som även ligger mig varmt om hjärtat). Hoppas vi hörs mer i framtiden. Leif

 1. Hej Leif, vilka tydliga och lättbegripliga instruktionsfilmer och beskrivningar du gjort, en riktig skattgömma! Jag kommer definitivt att visa dina instruktionsfilmer för mina elever. Stort tack för att du är så frikostig och delar med dig! Hälsar en slöjdkollega

  • Tack för det goda omdömet. Jättekul om mina instruktioner kan användas och komma många till del. Sprid gärna vidare så att fler kan använda dem om de vill!

 2. Fantastiskt instruktiva och roliga (!) filmer. Tack för att du låter oss ta del av din skatt. Arbetar på en skola där eleverna behöver mycket och konkret stöd. Det här kommer att passa perfekt!

 3. Mycket trevliga och lärorika filmer! Tack för att du delar med dig! Ska sprida vidare att du finns!

 4. Hej Leif! Tycker att din sida är helt underbar! Man blir så inspirerad av att själv göra instruktionsfilmer. Kommer att använda dina filmer mm till min undervisning. Jag sprider din sida.
  Mvh Stefan (slöjdlärare Ytterby)

 5. Har själv just startat en blogg och tycker din mycket trevliga sida kommer hjälpa mig att utveckla min blogg! 🙂

 6. Slöjdämnet som alltid saknat vettiga och användbara läromedel…är så oerhört tacksam och stolt över alla er slöjdlärare som väljer att dela med er som ni gör! Bloggen är helt fantastisk och SÅ användbar.
  Jag gör som jag brukar göra när jag finner bloggar/sidor som denna. skickar länken till vårt slöjdnätverk för slöjdlärare i Nyköpings kommun.
  Hoppas och tror att flera av mina kollegor kommer att besöka din blogg!
  Än en gång 1000 tack!
  Agneta Isaksson Nävekvarns skola

 7. Ping: Tillgång till individuell dator från femte klass | Lena Palmén Borås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s